Aan de vraag voldoen

Afgelopen week kwam het volgende naar voren in het nieuws: “Tweedehandsje komt steeds vaker uit het buitenland” (bron nos.nl). De reden hiervoor is, is dat de modellen waar veel vraag naar is niet te krijgen zijn in Nederland. Daarom gaan de handelaren en autodealers deze modellen uit het buitenland halen om op die manier toch aan de vraag te kunnen voldoen. Het gaat voornamelijk om de Duitse en Franse automerken zoals Volkswagen, Renault en Opel. Tien procent van de ongeveer twee miljoen tweedehands auto’s komen uit het buitenland (bron bovag.nl).

Uitlopende redenen om in het buitenland te kopen

De redenen waarom men liever een auto in het buitenland koop heeft ten eerste te maken met het feit dat de meesten die voor een tweedehands auto gaan wensen hebben die niet altijd haalbaar zijn, zoals een auto die niet te oud mag zijn. De vraag naar dat soort auto’s is dan ook schaars in eigen land, onder andere omdat er minder nieuwe auto’s verkocht worden. Dit komt omdat de BPM op nieuwe auto’s in Nederland relatief hoog is waardoor een nieuwe auto aanschaffen voor de meesten niet meer haalbaar is en er wordt uitgekeken naar een tweedehandsje.

Ten tweede zijn er wel tweedehands auto’s te vinden maar die hebben of een te hoge kilometerstand doordat er bij de aanschaf van de auto gunstige belastingregelingen aan verbonden waren of met een subsidie zijn aangeschaft waardoor er langer mee doorgereden is.  Of in een ander geval zijn ze als zakenauto gebruikt waardoor ze niet geschikt zijn om als gezinsauto te gebruiken. Deze auto’s worden naar andere landen geëxporteerd en komen niet meer op de Nederlandse automarkt.

Oplossing: tweedehands geïmporteerde auto kopen met specialist Easy Import.

Noodzakelijk kwaad

Willen autodealers aan hun marge komen dan zullen ze wel in het buitenland moeten kijken om aan hun aanbod te voldoen. Het voordeel om de auto bij hen te kopen is dat zij kunnen controleren of er niet met de auto of kilometerstand geknoeid is en je hebt zelf niet de rompslomp van het papierwerk. Soms kun je nog een bepaalde garantie afdingen mochten er nog gebreken uit weg komen.

Natuurlijk zijn particulieren vrij om zelf een tweedehands auto uit het buitenland weg te halen. Een paar goede redenen om in Duitsland te kijken zijn:

  • de kosten zijn aanzienlijk lager
  • lage kilometerstanden op de auto
  • vaak een luxere uitvoering voor minder geld
  • het aanbod is groot
  • de automerken die ze verkopen zijn vaak goede, degelijke auto