Auto Importeren Uit Frankrijk. Makkelijk Of Niet?

Frankrijk wordt naast Duitsland en België een steeds populairdere vindplaats voor de import van auto’s.

Sommigen laten zich afschrikken door de taalbarrière. Immers, niet iedereen heeft Frans op school moeten of kunnen leren.

Maar niet getreurd. Je kunt je altijd wenden tot een van de importeurs die zich hebben gespecialiseerd in auto-import uit Frankrijk.

Zij weten als geen ander waar je rekening mee moet houden wanneer je jouw gevonden juweeltje naar Nederland wilt halen.

En natuurlijk wil je goed onderzocht hebben of er financiële voordelen te behalen zijn. Niemand wil dief zijn van zijn eigen portemonnee.

Het grootse aanbod van auto’s vind je vanzelfsprekend op de belangrijkste Franse autosites. Bijvoorbeeld https://www.autoscout24.fr/
Wie heeft er immers tijd om lukraak door Frankrijk te toeren in de hoop de meest geschikte wagen te vinden.
Nee, de eerste stap bestaat uit een ruwe selectie uit het aanbod maken. En dat doe je natuurlijk van achter je computer.
Zorg ervoor dat je je zoekcriteria goed bepaalt. Anders zie je voor je het weet door de bomen het bos niet meer.

Clio Importeren 2018

Als je een keuze uit het aanbod van auto’s hebt gemaakt moet je uitgebreid stil staan bij de kosten waar je meteen of achteraf nog mee geconfronteerd kunt worden. Waaronder transportkosten, BPM en bijvoorbeeld de keuringskosten van het RDW.

De administratieve afhandeling van de import van een auto is per land verschillend en ook in Frankrijk is dat niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig zijn er gespecialiseerde bedrijven die je kunnen helpen door de complete afhandeling te verzorgen.

Zorg er in elk geval voor dat je zeker weet dat de auto die je wilt rijden echt niet (voor dezelfde) of lagere prijs in Nederland te koop staat.

Als je met de verkopende partij tot overeenstemming bent gekomen rest je onder meer nog een keuring/kentekenonderzoek bij de RDW,  belastingaangifte voor de verschuldigde rest-BPM.
Houd er rekening mee dat je de belastingaanslag meteen na ontvangst moet betalen. Omstreeks een week na betaling van de BPM ontvang je je kenteken. Natuurlijk dien je de auto nog zelf te verzekeren.

En dan kun je eindelijk gaan rijden.

Zelf de import van een occasion kan aantrekkelijk zijn. Realiseer je echter goed dat het een hele zoektocht kan zijn, waarbij taalbarrières ook een negatieve rol kunnen spelen. Je loopt ook risico. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan garantie op de auto. Heb je geen behoefte aan ‘al dat gedoe’, overweeg dan je auto door een professioneel bedrijf te laten importeren. Het fijnste is natuurlijk wanneer de auto met Nederlands kenteken bij je voordeur wordt afgeleverd. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan.

Via Google kom je eenvoudig bij deze specialisten uit!