Het verkopen van een sloopauto

Het gebeurd heel vaak dat een auto door ouderdom of een zwaar ongeluk niet meer te repareren valt, gewoon omdat de reparatiekosten te hoog liggen of omdat het technisch niet meer mogelijk is, zo een mankement te herstellen. In deze gevallen is de beste oplossing, je auto te verkopen. Op zich lijkt dit niet zo moeilijk, een sloop auto verkopen. Toch zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden.

Stap 1: Ga na wat de auto nog waard is

Je zult er niet veel aan overhouden, maar een sloopauto levert toch nog wat op. Ga daarom eerst na welke onderdelen nog te gebruiken zijn en kijk wat zo een onderdeel op dat moment kost. Zo heb je een realistische vraagprijs en sta je ook sterker wanneer potentiele kopers over een prijsverlaging gaan willen onderhandelen. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat je je vraagprijs sowieso een beetje omlaag zult moeten brengen, wil je een geinteresserde koper behouden.

Stap 2: Houd de auto gereed

Ook al heb je hier te maken met een sloopauto, toch kan het geen kwaad om de auto schoon te maken voor een eventuele bezichtiging. Een eerste indruk is ook hier erg belangrijk en kan zelfs zorgen dat je werkelijk het bedrag krijgt waarnaar je vraagt, gewoon omdat de auto er ondanks de schade, goed uitziet. Werkt de motor nog, dan doe je er goed aan, om het op te starten wanneer iemand langskomt voor het bezichtingen.

Stap 3: Houd de papieren gereed

Iets dat bijna een ieder vergeet, is dat ook bij het verkopen van een sloopauto dezelfde stappen gevolgd moeten worden als bij een normale auto, als het aankomt op papierwerk. Dat betekent dat het kentekennummer van de auto overgeschreven moet worden en dat je ook moet vragen naar een vrijwaringsbewijs. Dit om te voorkomen dat je bij de RDW en de belastingendienst nog steeds als eigenaar van de auto wordt gezien.

Tot slot

Een sloopauto verkopen is niet moeilijk en kan je zelfs een aardig bedrag opleveren, als je een realistische prijs vraagt, de auto aantrekkelijk houdt voor potentiele kopers en al het papierwerk optijd in orde maakt.